Bijous zoete zesling 1 week oud

Bijous zes lieve kindertjes vieren vandaag hun eerste ver'week'dag.

Hun oogjes zijn nog dicht, hun oortjes nog niet functionerende raar uitstaande flapjes, maar aan hun reukvermogen en vooral aan hun wilskracht mankeert niets. Zij hebben nog maar enkele belangrijke dingen in hun prille leventjes: eten, slapen, eten en slapen. De grootste vijf groeien als kool. Toen ze vijf dagen oud waren, hadden vier van de pups hun geboortegewicht al verdubbeld, een dag later bereikte de vijfde pup deze mijlpaal. De zwaarste is al ruim 500 gram. De kleinste groeit niet zo hard als haar grotere broers en zussen, maar komt toch iedere dag (met enige hulp van ons) een beetje aan. Ook voor haar zal het niet lang meer duren dat zij haar geboortegewicht verdubbelt. 

De pups doen het super. Zij tijgeren door de werpkist op zoek naar een geschikt slaapplekje, de gezelligheid van mama, rollen op hun rug met alle vier pootjes de lucht in, kruipen over en onder elkaar door op zoek naar een tepel, smakken en slurpen ongegeneerd, protesteren luidkeels als mama hen uitgebreid schoonlikt terwijl zij aan een tepel hangen en kunnen ook heel zielig kermen als zij last hebben van buikkrampjes. De tijd tussen de maaltijden wordt groter, zodat Bijou ook even onder de warmtelamp vandaan kan om naast de werpkist te gaan liggen. Bij ieder piepje, kuchje of kermpje schiet zij overeind om te zien wat er aan de hand is. Zij heeft haar figuur al snel terug en ook haar eetlust is weer terug. Vandaag liep zij voor het eerst, zonder omkijken en trekken, een wandeling mee. Eenmaal op de terugweg gaat het tempo omhoog, dan wil zij graag weer terug naar haar pupjes. Zij is bijzonder zorgzaam.

Het ver'week'cadeau van de pups is al met de post bezorgd: nieuwe puppyrennen. Het is bijna niet voor te stellen dat deze baby's over twee à drie weken daarin al lekker zullen spelen.

 

Op de foto's de twee reutjes en vier teefjes in volgorde van geboorte.