Toen wij geruime tijd geleden voor Bijou en Julia de afspraken maakten met de dekreuen hadden wij niet kunnen vermoeden dat moeder en dochter min of meer gelijktijdig loops zouden worden. Onze teven zijn namelijk nog nooit gelijktijdig loops geweest. Maar dat gebeurde dus wel. Progesterononderzoek bij de dierenkliniek wees uit dat Bijou en Julia zelfs op dezelfde dagen moesten worden gedekt. Vijftienhonderd kilometer reden wij heen en weer naar de dierenkliniek voor de progesteronbepaling en naar beide dekreuen.

Twee mooie, lieve en door de VHNK goedgekeurde dekreuen, die goed passen bij onze dames. 

Bijou is gedekt door Qunack's Favor Mr Moustache (Nederlands Jeugdkampioen, Nederlands en Internationaal kampioen, Winner '14/'16/'17/'18). Zijn roepnaam is Blikzem.

Julia (Nederlands Jeugdkampioen, Benelux Junior Winster 2018 en Nederlands Kampioen) is gedekt door Lars, roepnaam Pandoer.

 

Het resultaat mag er zijn. Op 17 september was voor de dierenarts op de echo's van beide dames direct te zien dat Bijou en Julia drachtig waren. Omstreeks 15 oktober zouden ze uitgerekend zijn.

Het voelde heel bijzonder: moeder én dochter gelijktijdig loops, op dezelfde dagen gedekt en op dezelfde datum uitgerekend. Een klein wonder...


Op deze pagina ziet u foto's van de gezamenlijke nesten/pups. Voor foto's per nest, zie Wonder en Julia &  Romeo.