Even voorstellen: ik ben Yvonne en ik woon met mijn drie generaties Kooikerhondjes Bijou, Julia en Jolie in de wijk Gein. 

Voorheen woonden ook Xanta en Yoline bij ons. Onze lieve Xanta is helaas 11 juli 2016 overleden, 14 jaar en 10 maanden oud. Van Yoline hebben wij 8 februari 2019 afscheid moeten nemen. Zij was toen bijna veertien jaar.

De wijk Gein ligt geheel aan de rand van Amsterdam en is genoemd naar het gelijknamige riviertje tussen Driemond en Abcoude. Onze wijk wordt begrensd door de Gaasperplas en het bijbehorende park aan de ene kant en door Groengebied Amstelland aan de andere. 

Bijou, Julia en Jolie zijn dan ook geen stadshonden. Ze zien zelden een tram of stadsbus van dichtbij. Maar zij kennen wel alle plaatsen waar aantrekkelijke hazen en fazanten wonen en meerkoeten zwemmen...

Dit groengebied vormt het begin van ‘het groene hart’. Hier woont een witte reiger, hier heb ik wel eens een ree gezien en al enkele malen een vos. Bovendien graast er een kudde (wilde) Gasconne runderen. Niet echt een stadsparkje dus.

 

Jolie, Julia en Bijou bij (rechts) riviertje 't Gein.


 Uit het groene Gein

 

De achternaam van bij ons geboren pups verwijst naar het groene gebied vlakbij ons huis. Onze kennelnaam is namelijk 'uit het groene Gein’. Deze kennelnaam staat dus ook op de stambomen vermeld.