Even voorstellen: ik ben Yvonne en ik woon met mijn gezin en drie Kooikerhondjes Yoline, Yolines dochter Bijou en Bijous dochter Julia in de wijk Gein. Tot voor kort woonde ook Xanta bij ons. Onze lieve Xanta is helaas 11 juli 2016 overleden, 14 jaar en 10 maanden oud.

De wijk Gein ligt geheel aan de rand van Amsterdam en is genoemd naar het gelijknamige riviertje tussen Driemond en Abcoude. Onze wijk wordt begrensd door de Gaasperplas en het bijbehorende park aan de ene kant en door Groengebied Amstelland aan de andere. 

Yoline, Bijou en Julia zijn dan ook geen stadshonden. Ze zien zelden een tram of stadsbus van dichtbij. Maar zij kennen wel alle plaatsen waar aantrekkelijke hazen en fazanten wonen...

Dit groengebied vormt het begin van "het groene hart". Hier woont een witte reiger, hier heb ik wel eens een ree gezien en al enkele malen een vos. Bovendien graast er een kudde (wilde) Gasconne runderen. Niet echt een stadsparkje dus.

 Uit het groene Gein


De achternaam van bij ons geboren pups verwijst naar het groene gebied vlakbij ons huis. Onze kennelnaam is namelijk ''uit het groene Gein". Deze kennelnaam staat dus ook op de stambomen vermeld.