Fokken

Wij hebben slechts af en toe een nestje.

 

Wanneer wij fokken, doen wij dat volgens het fokreglement van de rasvereniging van Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje, de VHNK, waarvan wij lid zijn. Dat betekent dat onze te dekken teef alle verplichte gezondheidsonderzoeken heeft gehad, waaronder knie-onderzoek voor patella luxatie (losse knieschijf), oogonderzoek op diverse oogafwijkingen, bloedonderzoek met oog op de Ziekte van Van Willebrand en E.N.M. We hebben aan shows deelgenomen om het exterieur te laten beoordelen en er is een gedragsverklaring ontvangen van de VHNK. Ook de reu die onze teef gaat dekken, heeft dezelfde onderzoeken gehad en voldoet aan alle fokvoorwaarden.

 

Benieuwd naar de in 2010, 2011, 2015 , 2017, 2018, 2019, 2021 en 2023 geboren pups? Klik links in de marge op een van de nesten.

 

Benieuwd hoe onze pups, of nakomelingen van hen, zijn geworden? Zie dan Geintjes.

 

Overweegt u voor het eerst een hond aan te schaffen? Kijk dan ook eens op de site licg.nl. Zeker ook als u kinderen hebt: licg.nl.

 

Wij hopen ongeveer september pups van Jolie te krijgen (die dan twee maanden later naar hun nieuwe eigenaren kunnen gaan).

 

Laatste nieuws:

 

Julia is 20 juli 2023 bevallen van 7 pups: 6 reutjes en 1 teefje.