Fokken

Wij hebben slechts af en toe een nestje.

 

Wanneer wij fokken, doen wij dat volgens het fokreglement van de rasvereniging van Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje, de VHNK, waarvan wij lid zijn. Dat betekent dat onze te dekken teef alle verplichte gezondheidsonderzoeken heeft gehad, waaronder knie-onderzoek voor patella luxatie (losse knieschijf), oogonderzoek op diverse oogafwijkingen, bloedonderzoek met oog op de Ziekte van Van Willebrand en E.N.M. We hebben aan shows deelgenomen om het exterieur te laten beoordelen en er is een gedragsverklaring ontvangen van de VHNK. Ook de reu die onze teef gaat dekken, heeft dezelfde onderzoeken gehad en voldoet aan alle fokvoorwaarden.

  

Benieuwd naar de in 2010, 2011, 2015 , 2017, 2018, 2019 en 2021 geboren pups? Klik links in de marge op een van de nesten.

 

Benieuwd hoe onze pups, of nakomelingen van hen, zijn geworden? Zie dan Geintjes.

 

Overweegt u voor het eerst een hond aan te schaffen? Kijk dan ook eens op de site licg.nl. Zeker ook als u kinderen hebt: licg.nl.

 

Fokplannen: Als alles goed gaat, hopen wij in de zomer van 2023 pups te krijgen van Julia. 

 


Lentepups

 

10 februari 2017 kregen wij door middel van een echo de bevestiging dat onze Bijou drachtig is. Inmiddels zijn de zes pups geboren van onze Winters Bijou uit het groene Gein en Nederlands en Internationaal kampioen Blitze Bink van het Runxputtehof.


Zomerpups

 

2 juli 2018 zijn de zes pups geboren van onze Bijou en Waele Wybe van de Zwarte Bellen Hoeve. 1 juni bevestigde de echo bij de dierenarts dat Bijou werkelijk drachtig is. De dates op 3 en 4 mei waren succesvol. Op de foto papa Wybe.

 

Wybe