Bijous melk is voedzaam: de pups groeien het weegmandje uit. 

Hoog tijd dus om de keukenweegschaal in te ruilen voor een babyweegschaal. Dan lijken de pupjes ineens een stuk kleiner...

Wanneer ze drie weken zijn, wordt de puppyren om de werpkist gezet. De eerste keer scharrelen ze voorzichtig maar nieuwsgierig naar buiten. Ze vinden het leuk! De volgende dag weten ze precies wat het betekent als het schot voor de werpkist wordt weggenomen: spelen!!! Het is zo komisch te zien hoe de pups steeds vaardiger worden met bewegen. Ze proberen een sprongetje te maken, een huppeltje en te rennen. Maar het gaat nog wel eens mis. Dan zakken ze door hun pootjes om vaart te zetten en schieten ze achteruit in plaats van vooruit. Het oudste teefje is het verstgevorderd: zij kan zelfs pirouettes maken. Zij is ook degene die mama Bijou als eerste uitdaagt door tegen haar op te springen, met haar pootje te zwaaien en te proberen in Bijous oren te happen. Bijou staat erbij en kijkt ernaar... verliefd kwispelend om dit leuke kind. Het is zo vertederend te zien hoe zij wil meespelen. Brommelt een beetje, pakt een speeltje om dat voor de ogen van de pups heen en weer te bewegen en doet mee met het gebekvecht. De neusjes en voetzooltjes van de pups krijgen steeds meer zwarte spikkels, de tandjes komen steeds meer door. Hun gehoor werkt goed. Een "goedemorgen puppy's!" is genoeg om het zestal wakker te maken.

Na al het gespeel is het heerlijk weer rustig in slaap te vallen. Het blijven baby's, die nog veel slaap nodig hebben.

Een van de hoogtepunten deze week is het eten. Een schaaltje melk, een hapje Royal Canin Starter mousse (soort leverpastei) en later ook een beetje Carnibest vlees voor puppy's. Het gaat er allemaal in alsof ze niet anders gewend zijn. Al komen de tandjes steeds meer door, dit eten hoeft nog niet gekauwd te worden. Het kan zo naar binnen worden gelikt en geslobberd. De pups zien er natuurlijk niet uit na de maaltijd. Koppies en pootjes zitten vol melk of vlees. Gelukkig maken mama en oma de pups met alle liefde weer schoon.

De tapasbar is geopend: ieder een schaaltje met vleespastei.

Toch gaat er nog niets boven mama's melk. De pups kunnen inmiddels zittend én staand aan de tepels hangen. Ze zuigen met volle kracht. Staat Bijou ineens op, dan gaan de pups hangend aan de tepels nog een heel eind met haar mee. Daarna is het lekker uitbuiken.


Vrolijk voorjaar iedereen!

De pups zijn echte kroelkipjes. Zit er een mens in de puppyren, dan is er niets zo leuk om tegen de benen op te klauteren en je op schoot te nestelen. Of beter nog: opgetild te worden voor een knuffelpartij. De pups vinden het heerlijk, geven volop kusjes.