Wanneer de pups 6 weken oud zijn, breken drukke tijden aan. Er zijn steeds meer activiteiten. We gaan een paar keer met de auto, we gaan wandelen in het groengebied aan het einde van onze straat, we laten ze zelf op straat lopen. Om te wennen krijgen de pups alvast een halsbandje om.
Het zestal speelt en geniet naar hartelust. Het kan bijna niet, maar elke week denk je dat ze nóg leuker en schattiger worden.

 

22 april: Margreet en Han, eigenaren van Bijous vader Jesse, komen kijken hoe het met Jesses dochter en kleinkinderen is en maken deze prachtige foto's van de dan zes weken oude pups.


Pup voor pup: Oscar, Tony, Meryl, Chiara, Goldie en Julia.

 

En met z'n allen

 

De trotse moeder en oma van het zestal

 

Het is dan ook bekend welk van de vier zusjes bij ons blijft wonen. Apart fotomomentje dus om ons eigen hoofdrolspelertje voor te stellen,  onze lieve Julia.


Chipper, dierenarts en nestbezoek

De zevende week is een belangrijke week met drie officiële gebeurtenissen.  Het chippen door de chipper van de Raad van Beheer, waarna aan elke naam zijn of haar eigen stamboomnaam is gekoppeld én, twee dagen later, een bezoek aan de dierenarts voor een algehele gezondheidscheck en de vaccinaties. Op dezelfde dag komen ook de dames namens de rasvereniging voor het nestbezoek. Als een zorgzame mama houdt Bijou alles goed in de gaten en huilt zij mee wanneer haar kindertjes het moeilijk hebben. De lieverd.

 

 

 

 

 

 

 

De pups gedragen zich, volgens de chipper, als echte Kooikerhondjes. Bij het inbrengen van de chip gillen ze als speenvarkens. Behalve Juliaatje, die doorstaat alles stil. Gelukkig is het afnemen van wangslijm voor het vaststellen van het DNA-profiel niet pijnlijk. 

Twee dagen later gaan wij met de auto naar de dierenarts. Gelukkig: de pups slagen met vlag en wimpel voor de gezondheidscontrole. 

 

Nestbezoek door de rasvereniging

26 april. Corry en Aukje komen namens de VHNK voor het nestbezoek. Een voor een worden de pups nagetekend, beoordeeld en beschreven in de puppyrapportjes. En geknuffeld... De rapportjes zijn mooi. Alle pups zijn goed van kleur, hebben goede ogen, oren, bone en staarten.


24 april 2017


Rijden, rijden, rijden in je wagentje... De pups voelen de wind waaien door hun haartjes, ze horen het geruis van de bomen, het geklapwiek van overvliegende zwanen, het gekrijs van een boze reiger en het rumoer van een stel ganzen. 

Kijk, jongens en meisjes, dit is de omgeving waarnaar jullie zijn vernoemd

27 april 2017: Koningsdag


Voor het eerst in de straat gelopen

Dat is wel even heel gróót die wereld, best een beetje eng voor sommige pups. Dan vinden ze het veel leuker in de tuin.

Daarna zijn de baby's helemaal uitgeteld.