8 weken oud

Vandaag, zondag 20 december, zijn Zon en Maan precies acht weken oud. Het aftellen is begonnen. Nog drie nachtjes slapen, dan gaat Maan naar zijn nieuwe eigenaren en nog zeven nachtjes slapen voordat ook Zon naar zijn nieuwe huis gaat. Maan zal Bruno worden genoemd, terwijl Zon de naam Basco krijgt.

Het was een enerverende middag: de nieuwe eigenaren kwamen op bezoek, papa Tijs was er, ze werden verwend met lekkers en nieuw speelgoed en gezamenlijk hebben ze in de tuin gespeeld. De twee benches die de plaats van de werpkist hebben ingenomen in de puppyren (hun eigen benches waarin Bruno en Basco voortaan zullen slapen), waren dan ook een prima plekje voor B&B om even tot rust te komen. 


8 weken oud dus een vierde wormenkuurtje voor de heertjes. Gelukkig heb ik aan hen een fijne hulp bij het schoonmaken van alle viezigheid.


Pupjes in het groene Gein

Droge handdoeken mee, voorverwarmde heatpad mee, we gaan naar de Gaasperplas. Onder toezicht van Xanta, Yoline en Bijou maken Zon en Maan kennis met andere honden, spelen ze met mama, kijken ze toe hoe mama wegzwemt, proberen ze dapper ook een paar pasjes in het koude water en snuffelen ze dat het een lieve lust is. Op de terugweg gaan ze tekeer alsof ze auditeren voor een sireneplek bij de brandweer: ze willen nog helemaal niet naar huis...


O o wat is het toch hard gegaan, die acht weken. Zoek de verschillen.