12 november

De eigenaren van puppy-papa Tijs kwamen Tijs' zonen voor de tweede maal bewonderen. De pups vonden het heerlijk en lagen ontspannen in liefdevolle handen. Bijou vond het prima, maar wilde wel graag van dichtbij een oogje in het zeil houden en kroop er gezellig bij op de bank.


Het gaat nu zo hard. Per dag kunnen ze meer. Enkele dagen geleden hoorde ik voor het eerst een geluidje: moest er een hard niezen? Nee, het was een blafje. Zodra je op je onderarmen leunend in de werpkist bent en er een zacht aait, komt die meteen op je af. Ze waggelen nog, slingeren en vallen regelmatig alsof ze te veel gedronken hebben, maar het lopen gaat elke dag beter. Soms komen ze zelfs met een sprongetje op je af, happen speels in je hand, geven zelfs al een klein likje en kroelen om je arm heen. Zo schattig. Onvoorstelbaar dat ze er drie weken geleden nog niet waren en nu al zoveel kunnen. Elke dag gaan ze minder op cavia's en meer op hondjes lijken. Ze hebben ook elkaar ontdekt en doen al pogingen met elkaar te spelen. Bijou kijkt het soms aan met een uitdrukking alsof ze niet begrijpt wat er aan de hand is. Toen ze nog klein waren en alleen maar stil konden liggen slapen, stootte zij ze af en toe aan met haar neus of poot alsof zij wilde zeggen: 'Hee, word eens wakker, laten wij wat gaan doen'. Maar nu de zonen baldadiger worden, tegen haar op kruipen en in haar wangen "happen", kijkt ze soms met grote ogen naar zoveel actie. Nog even en het wordt tijd voor de puppyren.

Kijk, ik heb al oorbellen


Puppylove: de eerste kusjes


15 november 2015: Precies 3 weken oud


Als je drie hele weken bent, ben je al heel wat mans. Het leven bestaat niet meer alleen uit eten en slapen, er moet ook veel gespeeld worden. In de puppyren hebben ze daartoe alle gelegenheid. Opeens stuiten de heertjes niet alleen op hun moeder, hun oma en op elkaar, maar ook op allerlei speeltjes. Dat is grappig.


Echte liefde...

Yoline (rechts) wast de oren van dochter Bijou, terwijl Bijou haar twee pups voedt, waarna moeder en dochter innig tegen elkaar aan in slaap vallen. En de pups? Die lurken gewoon door.