De nieuwe werpkist staat klaar, de nieuwe knuffels liggen te wachten.

 


De namen

Omdat wij na de dekking een volle maan zagen, wij op de dag van de 'Bloedmaan' te horen kregen dat Bijou drachtig was en Bijou uitgerekend was op 27 oktober, bij de volgende volle maan, lag de naam van een van de pups voor de hand: Maan.

 

Maar waarom wachten tot volle maan, als een bevalling ook op 'ZON'dag kan?

 

Na een voorspoedige dracht daalt zaterdag 24 oktober, de 59e dag van haar dracht,  Bijous temperatuur. Het teken dat 'het' gaat beginnen. Een onrustige middag en onrustige nacht volgen, met veel gehijg en gedraai en waarin zij duidelijk niet meer weet waar zij het zoeken moet. Op zondagochtend 25 oktober begint, precies volgens het boekje, het heen en weer rennen, graven in de werpkist, met tanden sleuren aan de vetbedden. In de tussentijd blijft Bijou slepen met haar "pups": de plastic krokodil, de twee rubberen kippen en koetje. Als de weeën eenmaal beginnen, verloopt de bevalling vlot. Binnen twee uur zet zij drie pups op de wereld, alle drie reutjes. Welkom Maan, Zon en Ster uit het groene Gein. Wij hopen dat zij voor hun nieuwe eigenaren het zonnetje in huis en 'bloedmooi' zullen zijn.


De geboorte

Bijou verwijdert de vliezen, likt schoon, laat drinken en doet alles wat van een moeder wordt verwacht. Een natuurtalent.

Bij de geboorte wegen de reutjes respectievelijk 139, 245 en 293 gram.