Hoe verdrietig wij en vooral Bijou ook zijn om de dood van de kleine Ster, met de twee andere reutjes gaat het prima. Zij zijn Hollands welvaren. Groeien als kool. Storten zich ongegeneerd op de tepels van mama Bijou en smakken dat het een lieve lust is. Zwarte spikkeltjes verschijnen op hun roze neusjes: het begin van het zwart worden van de neuzen. Hun voetzooltjes zijn nog zo klein en roze. Vastberaden slepen zij zich door de werpkist op zoek naar Bijou of een lekker plekje om te slapen. Dat Bijou al haar surrogaatpups (koetje, kikker, muis, krokodil en de kipjes) per se ook in de werpkist wil hebben, maakt hun niet uit. Zij gaan er gewoon gezellig naast liggen. Hoe ouder zij worden, hoe vaker zij een slaapplaatsje zoeken naast of onder het vetbed, gewoon op de kale bodem. 


Je ziet het verschil. Links zijn ze twee dagen oud (27 oktober), rechts precies een week (1 november).


1 november: precies 1 week oud. Beide hebben dan hun geboortegewicht al verdubbeld. 


7 november, de dag voordat zij hun tweede verweekdag vieren

De heertjes groeien en groeien. Ook qua gedrag. Zij reageren op aanrakingen en vinden het heerlijk aangehaald te worden en op schoot te liggen. Even een piepende pup op de arm nemen en wiegen is ook een probaat middel om hem binnen de kortste tijd ontspannen en stil te krijgen. De baby's. De zwaarste weegt vandaag al ruim een kilo (1125 gram), zijn lichtere broer bijna een kilo (968 gram).

Eergisteren deden zij voor het eerst een oog op een kiertje. Vandaag zijn de oogjes al duidelijker te zien. Vandaag kregen zij hun eerste pedicurebehandeling: ter bescherming van Bijou zijn vandaag de scherpe puntjes van hun ieniemienienageltjes geknipt. Bovendien kregen zij hun eerste wormenkuurtje. Dan zijn zij morgen, wanneer zij twee weken worden, weer helemaal het heertje. Ook het zich voortbewegen gaat beter: regelmatig staan zij echt even op hun achterpootjes. Hun adem ruikt nog heerlijk zoet naar karamel. Ook hun haartjes zijn al flink gegroeid. Zon en Maan zijn pupjes met een hoog knuffelgehalte.


8 november, precies 2 weken oud

Is het mandje zo gekrompen of zijn de pups zo gegroeid sinds de foto op dag 2?De liniaal wordt te klein, volgende keer is er een rolmaatje nodig...


De werpkist is naar beneden gegaan, naar de huiskamer. Voor Bijou is dat even wennen. Zij rent nog verschillende keren de trap op om te kijken of er echt geen pup is achtergebleven boven. Terwijl de werpkist in gereedheid wordt gebracht, ontfermen oma Yoline en stiefoma Xanta zich over de pups.


9 november 2015