2 februari: precies 6 weken.

Op 2 februari is het kwintet  precies 6 weken. Om dat te vieren mogen ze even door de kamer banjeren. Daar komen ze heel interessante dingen tegen. Bijou controleert op welke tijdschriften we een abonnement hebben.


“Dag tante Xanta”.


Xanta vindt het wel brutaal dat Perla zomaar bij haar in de bench komt liggen, maar ziet meteen een gat in de markt: Welkom in mijn wasstraat voor puppy’s.

Nestkeuring

Moet ik hier nu nog lang zitten, of gaan we iets leuks doen?”, lijkt Diamant zich af te vragen. Even wachten mannetje, we krijgen zo bezoek voor de nestkeuring door de rasvereniging.

Platen beschrijven, oogjes bekijken, oortjes beoordelen, staarten meten, tandjes kijken, balletjes voelen, gedrag benoemen … het komt allemaal aan bod tijdens de nestkeuring van de VHNK.

Naar de dierenarts

Zes weken oud? Dan is het tijd  voor de eerste inentingen. We hebben onze auto volgeladen, vol met puppy’s …

Het autorijden gaat prima. We zijn de hoek nog niet om, of alles slaapt. En dat houden ze niet alleen de hele rit (ongeveer een kilometer) maar zelfs ook nog in de spreekkamer vol.


De dierenarts begint bij elke pup met de gewichtscontrole. De mannen zijn het zwaarst met 2.470 en 2.490 gram, de meisjes iets lichter met 2.440, 1980 en 2.450 gram.


Dan luistert ze naar het het hartje en controleert de tandjes.

De dierenarts is tevreden. Alle hartjes klinken zoals ze moeten klinken, de oortjes zijn schoon, de oogjes helder, de tandjes goed en de reutjes hebben beide twee testikels. De pups gedragen zich keurig en vol vertrouwen. Ze geven geen kik tijdens het onderzoek en lijken niets te merken van de prik. Robijn is zelfs zo relaxed dat hij gewoon doorslaapt, terwijl de dokter voelt of hij wel twee balletjes heeft.

En als je nestnaam met Winters begint, moet je natuurlijk ook even kennismaken met de sneeuw buiten.