Julia

Onze Julia is niet in één woord te typeren. Zij is een ontzettende kroelkip, een echte schoothond. Zij wil altijd bij iemand op schoot zitten. De tijd dat ze ook graag bezig was puppenkattenkwaad uit te halen, is gelukkig voorbij. De eerste zeven maanden was ze ook wel een energiek boefje. Een slopertje. Zij hield niet van rechte kantjes. De gangmatten zijn door onze Crea Bea dan ook vakkundig onder tanden genomen. Net als mijn nieuwe kaplaarzen. Ze was ontzettend speels, maar mooie dure knuffels was zij de eerste zeven à acht maanden nog niet echt waard. Die waren geen lang heel leven beschoren. 

Maar dat vergaven wij haar allemaal graag, omdat ze zo ongelooflijk lief is.

 

Wat Julia doet, wat onze andere honden niet deden/doen, is heel erg werken met haar bek en haar pootjes. Net als een kat omklemt zij onze armen of handen om duidelijk te maken dat zij iets wil (aaien of spelen) en zij sabbelt, net als een jong pupje dat voldaan bij moeders tepel in slaap valt, graag op onze handen. Spelen zonder geluid kan zij niet. Zoals katten spinnen, laat Julia altijd een soort brom-/gromgeluid horen als zij iets heel leuk of lekker vindt.

 

Wat vooral ook opvalt aan haar, is dat zij altijd zo blij is iemand tegen te komen op straat. Bij het zien van een wildvreemde gaat haar hele lijfje heen en weer en maakt haar staartje overuren. Een eenkennig Kooikerhondje? Beslist niet. Toen wij in maart 2019 in Birmingham waren t.g.v. Crufts, had zij een ware fanclub in het hotel. Iedereen wilde haar aaien, en zij genoot ervan.

Kortom, ze is nog steeds een heel vrij en open hondje en we hopen van harte dat haar grote vertrouwen in de mens- en hondheid niet wordt beschaamd, zodat ze nog lang zo vrolijk en enthousiast iedereen tegemoet zal treden. 

 

Verder heeft ze de jachtlust van haar oma en moeder en de zwemgenen geërfd van haar moeder en opa Jesse. Ze vindt alle soorten water lekker, van prutsloot tot ruige zee en rent en zwemt daar graag achter gevogelte aan.

Bovendien is zij heel leergierig. Zij vindt het heerlijk naar de kynologenclub te gaan, daar alle bekende mensen hartelijk en onstuimig te begroeten én oefeningen te doen. Toen zij anderhalf jaar oud was, heeft zij het diploma behaald voor FCI obedience-Beginners. Nu trainen wij voor FCI Obedience 1.

 

Inmiddels voldoet zij aan alle voor de fok verplichte eisen: goede kwalificaties behaald op shows waaruit blijkt dat zij aan de rasstandaard voldoet, de benodigde gezondheidsonderzoeken met goed gevolg ondergaan en een verklaring van goed gedrag op shows verkregen. In augustus heeft zij een date gehad met Lars (roepnaam Pandoer). 15 oktober 2019 is zij voor het eerst moeder geworden. Zij beviel van drie reutjes en drie teefjes. Net als haar oma en moeder blijkt Julia een natuurtalent. Zij is een geboren moeder. Haar tweede nest werd geboren op 14 september 2021. Met reu Thobir kreeg zij vijf teefjes en 1 reutje