Bijou is bij ons thuis geboren als dochter van Yoline en Jesse. Op 22 december 2011, de dag dat de meteorologische winter begon, werd het nest Juweeltjes geboren. Vlak voor Kerstmis kwamen twee prachtige reutjes en drie teefjes ter wereld. Bijou is het eerst geboren teefje (van de drie) uit Yolines tweede nest. Zij was een echt bijdehandje, had op oudejaarsdag haar oogjes al open en was ook de eerste die op mijn stem reageerde. Bijou was het pupje dat, zelfs toen ze nog het formaat van een cavia had, altijd direct naar ons toe kwam kruipen. Iets groter, kroop ze altijd op onze schoot zodra zij de kans kreeg. Je kunt zeggen dat Bijou ons heeft uitgekozen. Vanwege haar mooie dikke, witte vacht met stevige haartjes noemden wij haar eerst "ijsbeertje". Later werd het Bijou, het Franse woord voor juweel. Bijou is ons eigen juweeltje. Zij heeft het lieve karakter en het jachtinstinct van haar moeder, de zwemgenen van haar vader en de werklust van (stief)tante Xanta. Officieel heet ze Winters Bijou uit het groene Gein. Het is heel bijzonder een pupje dat je zelf ter wereld hebt geholpen, te zien opgroeien tot een volwassen hond. Inmiddels is zij 10,5 jaar en is zij in oktober 2015, maart 2017 , juli 2018 en oktober 2019 zelf moeder geworden. Zij heeft nu 20 kinderen. De laatste keer, op 14 oktober 2019, kreeg zij vier reutjes en twee teefjes. Vader van dit zestal is Qunack’s Favor Mr Moustache (Blikzem). In huis is zij nu 'de oma'. Haar wangen zijn minder rood geworden, maar nog steeds vindt zij het een uitdaging achter de reigers aan te rennen of op het strand achter de meeuwen aan.


Als pup (voor meer puppenfoto's zie Nest juweeltjes)

Speels

Portret

Waterrat

Puppycursus

WerklustWorkshop tips & tricks bij KCA

In augustus 2015 leerde Bijou leuke nieuwe kunstjes bij de KC Amsterdam: sokken uittrekken, een opgerolde mat afrollen, met twee pootjes ergens op staan, speelgoed opruimen in een plastic bak en het leukste: snel een tissue halen wanneer zij mij hoorde niezen.

Bijous eerste lessen agility (behendigheid) bij KCA

Workshop Detectiespeuren

Februari 2017: Onze honden zijn echte speurneuzen. Er is niets zo leuk als lekker snuffelen aan alles wat je tegenkomt. Bij deze workshop werd het aangename met het nuttige gecombineerd. Bijou toonde zich een snelle leerling en wist goed de verstopte "lekkere geurtjes" te ontdekken in de tonnetjes, bagage en ladekastjes. Zo zijn de echte drugs- en geldhonden ook begonnen...

Jhr. Gockingabokaal

Ieder jaar vindt in Hilversum bij KC Gooi- en Eemland een landelijke wedstrijd plaats voor teams bestaande uit obedience- én agilitylopers. Er zijn diverse prijzen te winnen. Met Xanta heb ik vier keer meegedaan, voor zowel KC Amsterdam, Airsport KC als KC Gooi- en Eemland. Ook met Bijou heb ik al een keer deelgenomen, twee jaar geleden. Dit jaar, in 2017, waren wij opnieuw gevraagd op 15 oktober het team te versterken bij Obedience 2. 

Wij hebben veel getraind, zelfs een oefenwedstrijd gelopen bij KC Zeist. Zie onderstaande foto's.

En het resultaat?

Ons team werd winnaar van de Jhr. Gockingabokaal!


22 december 2017: Bijou is 6 jaar. Tijd voor een feestje met taart van een hondentraiteur.


Workshop Hooper in Zeewolde. Alle begin is moeilijk, maar Bijou vond het wel leuk.