Bijous Julia uit het groene Gein,

bij ons thuis geboren op 10 maart 2017 als laatste van een zesling. Zij heeft nog twee broers (Oscar en Tony) en drie zusjes (Meryl, Goldie en Chiara). Alle pups zijn vernoemd naar bekende hoofdrolspelers en prijzen uit de filmwereld, in de hoop dat zij ook een hoofdrol zullen spelen in het leven van de nieuwe eigenaren. Julia is vernoemd naar Julia Roberts en is voortaan onze eigen Pretty Woman. Vanaf het moment dat zij is geboren, speelt Julia al een heel belangrijke rol in ons leven en dat van mama Bijou en oma Yoline.

Voor foto's als klein pupje: zie Nesten/In de hoofdrol.

Inmiddels heeft zij twee nesten gehad. Een met Lars en een met Thobir. Zij is moeder van twaalf kinderen: vier reutjes en acht teefjes. Een dochter uit het eerste nest hebben wij zelf gehouden (Julia's Jolie uit het groene Gein).

Twee maanden oud


Julia in beeld


Onze Julia ontwikkelt zich prima. Zij komt goed aan, gaat op tijd wisselen, krijgt mooie nieuwe tandjes en kiesjes, heeft met zes maanden al een aardige broek, 'golvende' haren met een kruin op haar rug en echte staartharen. Wanneer zij zeven maanden oud is, is zij ongeveer 37,5 cm hoog en weegt zij 8,5 kilo. Daarmee blijkt zij de kleinste dame uit het nest te zijn. Een bescheiden meisje qua formaat. Zij heeft zelfs al een keer meegedaan met het Demoteam van Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje.


Puppycursus bij KC Amsterdam

Julia is een leergierig hondje. Ook op puppycursus doet zij het goed. De eerste keer was wat onwennig. Zoveel honden, zo'n groot grasveld. Maar wat wil je, als je pas acht weken bent, dan lijkt alles veel groter en ruimer. De tweede keer al wist ze niet hoe snel ze vanaf de parkeerplaats naar het trainingsveld moest lopen. Ze heeft er ook al een les dog dance en een les apporteren gehad. 

Apporteren

Toen ze net 8 weken was, liep ze al met een metaal apport rond te sjouwen. Dat belooft wat. 

Waterrat

Julia heeft beslist de zwemgenen van haar moeder en opa geërfd. Ze vindt het heerlijk in het water, of het nu een sloot, de Gaasperplas of de zee is. Daarbij is ze beslist niet bang vies te worden.

Kleine meisjes worden groot

10 februari 2018: onze eigen pretty woman is 11 maanden oud.


Hoera, 1 jaar!

10 maart 2018: Hoera, onze lieve Julia is jarig! Op de rechter foto met zusje Sky en broertje Luca.

Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van alle pups uit het nest 'In de hoofdrol' komen alle hoofdrolspelertjes op 7 april naar ons voor een echte verjaardagswandeling met lekkers, rennen, zwemmen, spelletjes, een cadeautje en een heuse fotograaf. Zie ook Nesten /Zo zijn ze nu.


Show

In juli debuteerde Julia op de leeftijd van 4,5 maand in de puppyklasse van een show, de Benelux Winner dogshow in Rotterdam Ahoy. Zij kreeg er een in alle opzichten keurig rapport van de keurmeester en een welverdiende VB: Veel Belovend. Op de foto samen met Yoline, die (uiteraard) opnieuw een Uitmuntend kreeg in de Veteranenklasse. Het was de eerste van een aantal shows, zoals de Kampioenschapsclubmatch van de rasvereniging, de Holland Cup, de Winner, Brussels Dog Show en Martini Dog Show. Met als hoogtepunt het prestigieuze Crufts in Birmingham. Zie ook de pagina Shows.
Leuke workshop Body Awareness in Zeewolde. Julia had er wel zin in.


Onze lieve gup

Julia, 29 maanden oud
Julia, 29 maanden oud